HRAST – pokret za uspješnu Hrvatsku – Hrvatski branitelji

Hrvatski branitelji

Hrvatski branitelji u Domovinskom ratu neodvojiv su dio novije hrvatske povijesti. Njihova je hrabrost i spremnost na žrtvu omogućila opstanak tek stvorene moderne samostalne hrvatske države, zaustavljanje srpske i crnogorske agresije, te potom oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske. Hrast je od pojave na političkoj sceni davao snažnu potporu braniteljima, njihovim pravima i dostojanstvu, što će činiti i u Hrvatskom saboru. Štoviše, Hrast će nastojati da i sami branitelji postanu relevantnom društvenom snagom, inzistirajući na sjedinjenju sada razmrvljenih braniteljskih organizacija koje su sve dosadašnje državne vlasti pokušavale instrumentalizirati.

Hrast se protivi manipulacijama s hrvatskim braniteljima, kao što se protivi svim koracima i odlukama koje su u zadnjem desetljeću teško opterećivale branitelje, poput izručenja zapovjednika u Domovinskom ratu politički tendencioznom Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju, čije optužbe i presude hrvatskim generalima smatramo neprihvatljivim i ništavnim.

Hrast će štititi slobodu i zdravlje hrvatskih branitelja, te ih ni jednim činom ne će dovesti u situaciju da budu izloženi neopravdanom i nepravednom progonu od strane hrvatskih ili međunarodnih institucija, ili čak institucija zemlje agresora.

Uvest ćemo Informacijski centar za branitelje, isključivo poradi pružanja pravne potpore i zaštite zakonom utvrđenih prava u oblasti zdravstva, mirovinskog osiguranja, prava na rad.

Hrvatski vojni invalidi i obitelji poginulih branitelja bit će trajna briga Hrasta.